Važne izmjene u Microsoft Software programu donacija preko TechSoup-a

By: !korisničko ime
sri, 02/21/2018 - 20:00

tagovi:  Microsoft

Danas vam donosimo vijesti iz Microsoft-a, kao i ažurirane novosti o planiranim promjenama na njihovom TechSoup programu:

·        - blog postavljen od strane Microsoft Philanthropies - Tech for Social Impact grupe nedavno je prikazao poboljšanja i promjene modela za neprofitne ponude i donacije i

·        - neke od ovih promjena će imati uticaj na trenutni Microsoft Program donacija softvera preko TechSoup-a, što može biti interesantno za vašu neprofitnu organizaciju, ili biblioteku. 

Nedavni blog https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/?p=57515   iznosi njihovu viziju i predanost da se osigura da sve neprofitne organizacije i oni kojima one služe, ne budu zanemarene u procesu sve ubrzanijeg napretka tehnologije. Microsoftov dugoročni program donacije software-a preko TechSoup-a je dokaz njihove predanosti ovom sektoru. TechSoup sarađuje s Microsoftom i s više od 100 drugih provajdera tehnologije s ciljem razvijanja različitih načina za pružanje podrške pristupu tehnološkim rješenjima i uslugama za neprofitne organizacije i biblioteke, a sve s namjerom da se omogući efikasna i pristupačna tehnologija koja će pomoći nevladinim organizacijama da ispune svoju misiju.

U tekstu koji slijedi, sumirali smo sve promjene koje je Microsoft objavio u svom blogu, a koje mogu uticati na iskustva u radu preko TechSoup-a.  Molimo da odvojite nekoliko minuta za pregled, tako da možete efikasnije planirati svoje tehnološke potrebe. 

Zanimaju nas vaše povratne informacije i pitanja, jer vam želimo pružiti podršku u ovom procesu tranzicije – zato nas kontaktirajte za pitanja ili komentare.

Na koji način će se Microsoft Software Donation Program preko TechSoup-a izmijeniti od 1. aprila?

·            - Odabir proizvoda:  Microsoft prilagođava svoje donacije softvera koji se instaliraju na računare -                (‘on premises’) prema potrebama manjih organizacija. Standardne verzije svih Microsoft 'on premises' proizvoda će i dalje biti dostupne kao donacije svim kvalifikovanim neprofitabilnim organizacijama i bibliotekama preko TechSoup-a.  Premium verzije Microsoft 'on-premises' proizvoda neće više biti u ponudi kao donirane ponude preko TechSoup-a, ali će biti dostupne, pod istim kriterijima podobnosti, uz popust za neprofitabilne organizacije. Neće biti promjena na doniranim ponudama za cloud rješenja, koje su dostupne preko Microsoft-a.

·         - Izbor svih doniranih proizvoda preko TechSoup-a:  Od 1. aprila 2018. godine možete birati neki od Microsoft doniranih proizvoda za licenciranje bez ograničenja na samo 10 određenih grupa.

·         - Pravila programa i kriteriji podobnosti ostaju isti:  Microsoftov kriterij za podobnost doniranih ponuda preko TechSoup-a ostaje isti.  Ova ista pravila podobnosti su standardizovana za sve izvore Microsoft-ovog popusta za neprofitabilne organizacije. Limiti za donirane licence, dostupne tokom dvogodišnjeg ciklusa, ostaju isti i preko TechSoup-a.

·        - Pomoć pri učenju & Opcije za pristupanje:  Microsoft-ova poboljšanja i promjene nude neprofitablinim organizacijama cijeli niz donacija, popusta i mogućnosti licenciranja. TechSoup je odlučan u namjeri da vam pomogne da shvatite koje su najbolje opcije za potrebe koje imate – bez obzira da li se radi o donaciji ili popustu, ‘on premises’,  cloud ili hibrid rješenja.  Gdje god je to moguće, biće obezbijeđen direktan pristup preko jednog jednostavnog mjesta.

·         - Novo i važno na microsoft.com/nonprofits:  U slučaju da vam je promaklo čitajući Microsoft-ov blog, skrećemo pažnju na ove uzbudljive nove direktne ponude za neprofitne organizacije koje su dostupne u Microsoft-u -- Office 365 volunteer SKU, prošireni Microsoft 365 sa E3 i E5 ponudama, kao i Microsoft Surface za 10 novih tržišta.

Hvala vam za sve ono što činite u svojim zajednicama.